Vi har undersøgt din browser og du har ikke Adobe Flash installeret.

Klik her for at hente flash
Computerpolitik

Har vi for mange computere?


Det mener vi ikke – EDB er et nutidigt legetøj/redskab, der kan stimulere og udfordre. Computer kræver input før output, således at du, modsat fjernsynet, løbende skal foretage en handling før der sker noget. Computeren er med til at skabe fællesskaber, nysgerrighed og udfordringer, og børn med computerkompetencer kan hente status her. 

Men der er måske behov for en præcisering af, at de computere, der er på fritidshjemmet, har meget forskellige funktioner, der tiltaler forskellige børn. Der er naturligvis børn, der er til det hele, men det er f.eks. overvejende pigerne, der er til bevægelses lege på computerne. Børnejournalisterne (til månedsbladet), samt de børn der tegner på computerne, ses sjældent siddende bag spillecomputerne.
 


Fakta:

Der er 17 børn pr. computer og 25 børn pr. spillecomputer, hvilket svarer til en computer pr. klasse.  
 
Hvor og hvorfor vil vi skærpe vores opmærksomhed på computerbrug?

Vi er af den opfattelse, at børn bør lære, at en computer er til alsidig brug, og udover stillesiddende spil, kan den anvendes til bevægelseslege, videnssøgning, indlæring samt udvikling af kreativitet på f.eks. billedbehandling, tegning, journalistik m.m. Vi vil derfor gøre en indsats for, at præcisere, hvilke computere der er til hvad og hvornår. Det vil betyde, at det bliver mere svært for DIT BARN, at snige sig til noget ekstra stillesiddende computerspil i fremtiden.  
 


Computer/Playstation i computerrummet:

Vi er fortsat observante på spillenes kvalitet. Vi håndhæver +7 grænsen, og de spil, der er for de lidt ældre børn er afprøvet og godkendt af det pædagogiske personale.

 

Wii til bevægelseslege:

Vil kun blive brugt til computerspil, hvor børnene skal bevæge sig. Det vil betyde, at spil der involverer et tastatur eller et joystick er forment adgang. 
 


Børnenes egne spillemaskiner:

Her træder forældreansvaret til. I har valgt, hvorvidt jeres barn skal have mobiltelefon med spil, eller anden spillemaskine med på fritidshjemmet. Vi har blot begrænset brugen til efter kl. 15.00.