Vi har undersøgt din browser og du har ikke Adobe Flash installeret.

Klik her for at hente flash
Solpolitik 

Denne solpolitik tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens samt Kræftens Bekæmpelses anbefalinger, omkring børn og sol.

Solpolitikken træder i kraft når UV indexet er 3 eller mere. Vi abonnerer på "Dagens UV-index" via "Skru ned for solen", således at vi hver dag kl. 8:00 modtager en mail til fritidshjemmet@b29-31.dk om dagens UV-index.

Hvert år i april/maj måned minder vi forældrene om vores solpolitik via nyhedsbrev samt ved elektroniske opslag ved vores indgang.Solhat
Mellem kl. 12:00 og 15:00 er forældrene ansvarlige for, at deres barn har egen hat med, der helst beskytter ansigt, hals ører og nakke. Vi minder forældrene om, at kasketter ikke er gode solhatte, da de ikke beskytter nakke og ører.

Vi minder forældrene om, at det er bedst deres børn har så meget tøj på som muligt, der som minimum går til albuer og knæ.


Solcreme
Der er altid solcreme, således at børnene bliver smurt ind inden vi skal udenfor. Man kan enten få en voksen eller en kammerat til at hjælpe med indsmøringen.

Vi bruger parfume fri, allergivenlig og vandfast solcreme med minimum faktor 15 der beskytter mod både UVA – og UVB – stråling. Børn med særlig sart hud tilbydes faktor 30. Hvis forældre ønsker anden solcreme skal den medbringes på dagen. Vi opbevarer ikke privat solcreme.

Hvis børnene enten bader eller sveder meget, bliver de atter smurt i solcreme.
Er børnene ude i mere end tre timer ad gangen bliver de atter indsmurt i solcreme.


På skolefridage
Med et forventet UV-index på mere end 3, skal forældrene smøre deres barn i solcreme før de møder på fritidshjemmet.


Mellem kl. 12:00 og 15:00
Der er tilstrækkelig skyggemuligheder, hvor børnene leger udendørs, således at man altid kan finde læ for solen eller er beskyttet af tøj, hat og solcreme, hvor tøjet ikke dækker. Det er forældrenes ansvar, at tøj og solhat er til stede. Vi minder børnene om, at huske deres soltøj, men hvis man ikke har hat - ingen leg i solen i mere end en time. Tøj har man jo altid med. Den voksne der forestår ude aktiviteten er ansvarlig for, at alle børn får smurt sig ind i solcreme. Når vi spiller bold holder vi jævnligt pauser i skyggen.

Det betyder at: 

  • På soltaget kan man lege i skygge under halvtaget, opsat solsejl eller i huset. Når man spiller bold eller leger med sand m.m. skal børnene være tilstrækkeligt beskyttet. Børnene kan have deres medbragte hat på, hvis de vil lege mere end en time direkte i solen.
  • I Fælledparken leger vi kun hvor der er tilstrækkelig skyggemulighed. Leger man direkte i solen kan børnene have deres medbragte hat på, hvis de vil lege i mere end en time direkte i solen.
  • På almindelige udflugter, se ovenstående. 
  • Ved stranden og udendørs svømmebade: Vi medbringer solparasoller/solsejl, der slås op i udkanten af stranden, således at vi er længst væk fra de UV stråler der reflekterer i vandspejlet. Vi slår helst lejr, hvor der er naturlig skygge. Ture til stranden er altid frivillige, da kombinationen af vand, sol og bar krop ikke kan beskyttes helt af tøj, hat og solcreme. Når børnene ikke bader skal de tage beskyttende tøj på.


Nye børn
Forældre orienteres om vores solpolitik. Forældrene orienteres også om, at deres barn kan medbringe en solhat med en god og bred skygge.


Vi forventer af personalet
At de udover det allerede beskrevne skal forestå som rollemodeller der selv søger skygge, er indsmurt i solcreme og har beskyttende tøj på, når solpolitikken skal træde i kraft.


Vi forventer af dig som forældre
At du taler med dit barn om gode solvaner. Du kan få yderligere inspiration her: "Skru ned for solen".

Har dit barn lys hud, skal du være særlig opmærksom på, at dit barn har det rigtige soltøj. Der findes særligt tøj der beskytter bedre mod solens stråler end andet tøj.


Evaluering af solpolitikken
Sker hver år på et personalemøde i september måned. Eventuelle ændringer bliver efterfølgende behandlet i forældrebestyrelsen.